Megfelelő a vízminőség a Tisza-tavi fürdőhelyeken

Heves vármegyében négy kijelölt szabadvízi strand található: Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló települések közigazgatási területén. Az üzemeltetés megfelelőségét a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a szezon alatt rendszeresen ellenőrzi. Az első eredmények alapján a vízminőség mindenhol megfelelő: három strand kiváló, míg egy jó minősítést kapott, írta a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

A vízvizsgálatok számát az üzemeltetési idő hossza határozza meg, ami azt jelenti, hogy a szezon előtti mintavételt követően havonta egy alkalommal új vizsgálat szükséges valamennyi fürdőhely esetében

– részletezték.

Az idei első vízvizsgálatok eredményei szerint Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló szabadvízi strandjainak vize megfelelő.

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására.

Kapcsolódó
Ennyiért csobbanhatunk idén a Tisza-tónál
A legdrágábban a sarudi Kalandparton fürödhetnek a strandolni vágyók.

The post Megfelelő a vízminőség a Tisza-tavi fürdőhelyeken first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed