Még a rendezetlen hűtő is okozhat problémákat konyhánkban. A telepakolt, túlzsúfolt hűtőben például nem tud megfelelően áramlani a hideg levegő, ami az élelmiszerek gyorsabb romlását okozza, hívta fel rá a figyelmet közösségi oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A posztban rögtön segítettek is eligazodni a hűtőpakolás rejtelmeiben.
Hogy minek hol van a helye a hűtőben, arra az alábbi választ adták:
A legfelső polcokra érdemes a bedobozolt főtt ételeket, maradékokat tenni.
A középső polcra kerüljön minden olyan élelmiszer, amely teljes felületét csomagolás borítja. Például: sajtok, joghurtok vagy felvágottak.
A nyers húsok az alsó polcra kerüljenek, amit feltétlenül csomagoljunk be vagy tegyünk zárt dobozba.
A zöldségeket és gyümölcsöket ajánlott a hűtőszekrényben kialakított fiókokba helyezni. Érdemes ezeket mosatlanul tárolni, hogy ezzel is megnövelhessük a friss alapanyagok élettartamát.
A hűtőszekrény ajtaján a nagyobb méretű, jól zárható, de szintén saját csomagolással rendelkező élelmiszerek kaphatnak helyet, mint például a salátaöntetek, ketchup vagy az üdítők.
Aki további hűtővel kapcsolatos érdekességekről szeretne olvasni, az ide kattintva belenézhet a Maradék nélkül Hűtőútmutatójába.
The post Minek hol van a helye a hűtőben? first appeared on Sokszínű vidék.