Nagyot fékeztek az ingatlanárak Magyarországon

Az elmúlt bő egy év meredek drágulása júniusban szinte állóra lassult.

Mi történt? Júniusban mindössze 0,4%-kal drágultak a lakások, ami lényegében stagnálást jelent – derül ki az ingatlan.com jelentéséből.

A július eleji adatok alapján a budapesti átlagos négyzetméterár 1,05 millió forint, de elég nagy a szórás: míg a XX. kerületben 700 ezer forint alakul az áltagos négyzetméterár, addig az V. kerületben 1,7 millió forint.

A panellakások ára átlagosan 765 ezer forint/négyzetméter, de legnépszerűbb lakótelepeken akár egymilliós átlagra is lehet számítani.

Budapesten kívül. A vármegyeszékhelyek közül továbbra is Debrecen a legdrágább, ott 833 ezer volt az átlagos négyzetméterára a lakásoknak, utána következik Győr (786 ezer) és Szeged (759 ezer). A legolcsóbb megyeszékhely továbbra is Miskolc a maga 438 ezer forintos átlagos árával.

Európai trend. A KSH felmérése szerint 2023 utolsó negyedévéhez képest 5,1%-kal nőttek a lakásárak, miközben az EU-s átlag mindössze 0,4% volt. A legnagyobb ütemben a bolgár ingatlanárak nőttek, ott 7% volt a drágulás, míg a német piacon 1%-os visszaesést mértek az elemzők.

The post Nagyot fékeztek az ingatlanárak Magyarországon appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed