Őrizetbe vette a TEK a móri mészárlás ügyében elítélt, majd felmentett K. Edét

Pénteken kora este a TEK és más rendőri egységek a csepeli Károli Gáspár utcában hajtottak végre akciót, melynek során két autót vizsgáltak át.

A Blikk információi szerint az elsőben K. Ede, egy nő és egy másik férfi ült. A másik autó K. Ede kocsija volt, azt más vezette. A lap szerint utóbbiban fegyvert – vagy fegyvereket – és valamilyen gázpalackot is találtak. Az eset során egy középkorú férfit vettek őrizetbe, információk szerint az illető K. Ede, akit a móri mészárlás ügyében elítéltek.

A Fővárosi Bíróság azonban 2009. november 6-án felmentette a móri bankrablás és gyilkosság vádja alól a férfit, de egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték. Büntetésének letöltése után 2020. június 1-jén szabadult.

A Blikk megkeresésére a rendőrség közölte, hogy

„május 17-én este Budapest, XXI. kerületben, a Károli Gáspár utcában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ és a KR munkatársainak a támogatásával egy folyamatban lévő büntetőeljárásban elfogott egy 48 éves budapesti férfit, akit előállítását követően lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatott ki, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását”. Hozzátették: a nyomozók kutatást hajtottak végre a gyanúsítotthoz köthető ingatlanokban, és több tanút is kihallgattak.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed