Sokan elkövetik ezt a hibát az édesburgonya tárolásánál

A legtöbb zöldséggel ellentétben az édesburgonyát nem érdemes a hűtőbe tenni, írt róla a Nébih a Facebook-oldalán.

Ennek oka, hogy a hideg hatására rostossá válhat a zöldség, és gyorsabban megromolhat.

Ehelyett keressünk neki a konyhában egy száraz, sötét, hűvös helyet – tehát kerüljük a sütő és a radiátor közelségét – vagy tároljuk a kamrában felhasználásig

– írták.

Fontos tudni, hogy az édesburgonya a helytelen vagy túl hosszú tárolás következtében kicsírázhat. Ez azonban nem jelent élelmiszerbiztonsági kockázatot (nem úgy, mint a hagyományos burgonya esetében), csak jelzi számunkra, hogy itt az ideje minél hamarabb felhasználni.

Kapcsolódó
Ne dobd ki a karfiol leveleit: erre használhatod fel
Azt is eláruljuk, mi a teendő, ha fekete pöttyöket látnánk a zöldségen.

The post Sokan elkövetik ezt a hibát az édesburgonya tárolásánál first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed