Túl meleg volt, nem vitték magukkal a mozgóurnát a szavazóbiztosok

Olvasónktól kaptuk a jelzést, hogy Kaposváron a 12-es számú választókerületben a két szavazóbiztos a nagy melegre, illetve a korukra hivatkozva nem vitték magukkal a mozgóurnát. Ehelyett minden címen kitöltették a szavazólapokat a szavazókkal – ami természetesen nem szabályos.

Azt is írta olvasónk, hogy a szabálytalanságot jelezték a helyi választási irodánál, és azt a választ kapták, hogy (a Budapesttel való egyeztetést követően) helyben úgy döntöttek, az összes mozgóurnás szavazat szabálytalan lett a választókerületben.

Megkérdeztük mi is a helyi választási irodát, hogy történtek-e ilyen esetek Kaposváron? Ha igen, hány esetben, és milyen döntést hozott a bizottság e voksokkal kapcsolatban?

A kaposvári jegyző, Csillag Gábor azt írta a 24.hu-nak, hogy

valóban történt ilyen (12. sz. szavazókör) eset. A választási eljárásról szóló törvény rendelkezései szerint az érintett szavazatok (10 db) érvénytelenítésre kerültek. Az esemény a választás kimenetelét nem befolyásolta.

Kaposváron a választást Szita Károly, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte 52 százalékkal, a kormánypárt jelöltjei pedig az összes, mind a 12 körzetet megnyerték.

The post Túl meleg volt, nem vitték magukkal a mozgóurnát a szavazóbiztosok first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed