Új korszak kezdődik az Apple történetében

Június 10-én, magyar idő szerint este hétkor vette kezdetét az Apple idei WWDC (Worldwide Developers Conference) rendezvénye, ami megszokottan a cupertinói cég szoftveres újdonságairól szól. Idén a legnagyobb újítások egyértelműen a mesterséges intelligenciával lesznek kapcsolatban, pontosan úgy, ahogy azt a Google és a Microsoft nemrégiben tartott eseményein is tapasztalhattuk.

Tim Cook az Apple Parkból bejelentkezve kezdte meg az eseményt, ahol elsőként az Apple TV+ streaming-platform promózásával kezdett, ahol néhány új tartalmat is bejelentettek: a Siló és a Különválás második évadát, valamint néhány, ránézésre igen nagyszabású filmet.

visionOS

A platformok közül a visionOS-szel kezdődött az újdonságok felsorolása. A Vision Pro kevert valóság kütyühöz a cupertinóiak szerint már most 2000 alkalmazás érhető el, ezt pedig tovább fogják növelni. A visionOS 2 új operációs rendszernél az első újdonság az, hogy a sima fotókat is térbeli kiterjedésűvé lehet tenni – ez az első említett MI-funkció az eseményen.

A kezelés is leegyszerűsödik: egy kézmozdulattul hívhatjuk életre a kütyüt. Az egyéb Apple-kütyükről kivetített tartalmak minősége is jobb lesz, ígérik, ami azt jelenti, hogy nagyobb felbontás és képernyőméret vár a felhasználókra.

Július 12-én pedig Európa több országába is érkezik a másfél millió forintos kütyü.

iOS

Ahogy azt pletykálták, testreszabhatóbbá válik az iOS: jönnek a szabadon elhelyezhető appok, amiknek a színét is be tudjuk lőni a hátterünkhöz. A lehúzással elérhető Control Center is több réteget kap: több appot adhatunk hozzá, és könnyen átlapozhatunk ahhoz, amire épp szükségünk van. Az iPhone 15-ön megjelenő akciógombhoz és a zárképernyőhöz is több appot adhatunk hozzá.

Az iOS 18-cal megjelenik az appok lezárásának lehetősége is, sőt el is rejthetünk egy appot, ha másnak adjuk át a mobilunkat.

A Messages alkalmazásba is jön néhány új opció. A Tapback rekaciókhoz mostantól bármilyen emojit használhatunk, beidőzíthetjük az üzenetünket, és a szövegekhez effekteket is beállíthatunk. Nagy újítás az is, hogy most már nemcsak hívásokhoz használható az Apple műholdas megoldása, hanem az üzenetekhez is. Persze az emailek kategorizálását is leegyszerűsíti az Apple.

Barátságok megmentését is célul tűzte ki a cupertinói cég: a számla felezését egy mozdulattal, a két mobil összeérintésével is meg lehet majd tenni az Apple Payen keresztül.

Cikkünk folyamatosan frissül.

The post Új korszak kezdődik az Apple történetében first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed