Új munkakört kap Dárdai Pál a Herthánál

Dárdai Pál már egy héttel ezelőtt, az 1. FC Kaiserslautern elleni 3-1-es győzelmet követően közölte, hogy távozik posztjáról a Herthánál, most pedig a klub részéről is megtörtént a bejelentés. A Hertha honlapján megjelent közlemény szerint bár nem hosszabbítják meg a magyar szakvezető szezon végén lejáró szerződését, más szerepkörben marad a klubnál, mert életre szóló klubtagságot kapott.

„Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk” – méltatta a 48 éves trénert Benjamin Weber sportigazgató. Hozzátette, mindezek ellenére a következő szezonra új vezetőedzőt keresnek, Dárdaival azonban már tavaly megegyeztek, hogy más minőségben a klubnál marad, ha a vezetőedzői megbízatása véget ér.

„A Hertha BSC a családom. Harminc éve vagyok itt, minden fűszálat ismerek. Együtt felépítettünk valamit ebben a szezonban, amire büszke vagyok, és a legjobbakat kívánom a klubnak” – nyilatkozta Dárdai.Thomas E. Herrich ügyvezető elmondta, amikor Dárdai a nyaralása után visszatér a német fővárosba, együtt kidolgozzák az új munkakörét. Dárdai az előző idényben harmadik alkalommal vette át a Hertha irányítását, de a csapat nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, a másodosztályban pedig egy fordulóval az idény vége előtt a tabella 8. helyén áll.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed