Űrlényszerű állatot találtak a Csendes-óceán mélyén

Sosem látott, űrlényszerű állatot fedeztek fel a Csendes-óceán sötét mélységeiben – írja a ScienceAlert. A kutatók a Mexikó és Hawaii közötti vizekben bukkantak rá a korábban ismeretlen fajra.

Ezek a világ legkevésbé felderített területei, a becslések szerint csupán minden tizedik itt élő állatfajt ismerjük

– nyilatkozta Thomas Dahlgren ökológus. Ezért kifejezetten izgalmasnak is tartja az itt végzett kutatásokat, ugyanis itt a tudósoknak olyan élménye lehet, mint a 18. században, amikor teljesen új ökoszisztémákat tártak fel.

Egy bizonyos mélység után az óceánok rendkívül veszélyes hellyé változnak az emberek számára. Halálos mértékű nyomás, végtelen sötétség és fagyközeli hőmérséklet jellemzi ezeket a mélytengeri régiókat. Szerencsére léteznek már olyan távvezérlésű járművek, amelyek ezekre a zord helyekre is képesek lemerülni, egy ilyen eszközt küldött egy nemzetközi kutatócsoport 3500 és 5500 méteres mélységbe legutóbbi expedíciójuk során.

Egyik legnagyobb felfedezésük egy új tengeriuborka-faj volt, amely teljesen átlátszó. Ennek köszönhetően az emésztőszervei kiválóan láthatók a róla készült fényképen, akárcsak hosszú farka, amelyet feltehetőleg úszásra használ. Ezek az állatok a tengerfenék közelében élnek, és az üledék között keresnek táplálékot.

A korábban ismeretlen tengeriuborkán kívül pedig megörökítettek egy üvegszivacsot, valamint több tengericsillagot, korallokat és tengerirózsákat.

Kapcsolódó
Űrlényszerű állatokat találtak a dzsungel mélyén
Az eddig ismeretlen fajokat Tanzánia őserdőiben fedezték fel.

The post Űrlényszerű állatot találtak a Csendes-óceán mélyén first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed