Utcákat öntött el, udvarokba tört be a víz Szombathelyen

Áradnak a folyók és a patakok Vas vármegyében a szombat éjszaka lezúdult, nagy mennyiségű eső hatására most Szombathelyen a Petőfi-telepen kerültek veszélybe lakóházak – közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap délután az MTI-vel.

A Petőfi-telepen megelőző védekezést folytatnak, szivattyúk segítségével a telep legmélyebb részéről a Galy-árokba vezették el a felgyülemlett belvizet. Hozzáfűzték: a hazai és külföldi vízgyűjtőkön lehullott, nagy mennyiségű csapadék hatására áradás kezdődött a Rába folyón, amelynek szentgotthárdi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, míg a folyó körmendi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Facebook/Szombathely MJV

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Rába és a Pinka áradása, vízátfolyás miatt jelenleg nem járható Pinkamindszent és az államhatár közötti 8708-as út –  közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap délután az MTI-vel. Közleményükben azt írták: a Petőfi-telepen megelőző védekezést folytatnak, szivattyúk segítségével a telep legmélyebb részéről a Galy-árokba vezették el a felgyülemlett belvizet.

Facebook/Szombathely MJV

Hozzáfűzték: a hazai és külföldi vízgyűjtőkön lehullott, nagy mennyiségű csapadék hatására áradás kezdődött a Rába folyón, amelynek szentgotthárdi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, míg a folyó körmendi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délután az északnyugati területeken ismét heves zivatarok, felhőszakadások várhatók, viharos széllökésekkel, jégesővel.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Rába és a Pinka áradása, vízátfolyás miatt jelenleg nem járható Pinkamindszent és az államhatár közötti 8708-as út.

Kapcsolódó

The post Utcákat öntött el, udvarokba tört be a víz Szombathelyen first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed