Valahol már többen használnak HarmonyOS-t mint iOS-t

Valahol már többen használnak HarmonyOS-t mint iOS-t, ez a hely pedig nem más, mint Kína, ami nagy mérföldkő a Huawei rendszerének életében.

2024 első negyedévében született meg az áttörés, így most már a HarmonyOS a második legnépszerűbb rendszer az országban a Counterpoint Research adatai alapján.

Forrás: CounterPoint

A rendszer piaci részesedése 2023 első negyedévében 8% volt, majd 2024 első negyedévében 17%-ra emelkedett. Ugyanebben az időszakban az iOS részesedése 20%-ról 16%-ra csökkent.

2019 első negyedéve óta most először csökkent az iOS részesedése az első negyedévben Kínában. A jelentés szerint ennek oka a Huawei 5G készülékei lehetnek, melyek helyben riválisai az iPhone-oknak.

HarmonyOS globális elterjedés

A HarmonyOS részesedése nem csak Kínában növekedik. Globálisan 2024 első negyedévére elérte a 4%-ot, míg az Android és az iOS része valamelyest csökkent az előző év azonos időszakához képest, az Android esetében 78%-ról 77%-ra, míg az iOS-nél 20%-ról 19%-ra. Ennek ellenére az Android hónapról hónapra visszatalált az idei első negyedévben. A Counterpoint szerint az iPhone-ok szezonális megjelenése áll az iOS-es visszaesés mögött.

A HarmonyOS terjedésének jót tesz az 5G-s készülékek megjelenése. A Counterpoint szerint az 5G-s HarmonyOS eszközök száma a 2023 első negyedéves 9%-os szintről 2024 első negyedévére 50%-ra emelkedett. Arról is szót ejtenek, hogy a Huawei jelenleg az ellátási lánc helybélivé tételén dolgozik, ami várhatóan a továbbiakban is folytatódik.

A Counterpoint információi megfelelnek a TechInsights 2024 januárjában megjelent előrejelzésének, ami megjósolta, hogy a HarmonyOS lehagyja az iOS-t Kínában, és a második legnagyobb rendszerré válik az év végére.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed