Válaszolt a köztévé Magyar Péternek a listavezetői vitáról, de csak az időt húzzák

Aláírás nélküli, időhúzó levélben reagált az MTVA Magyar Péter felvetésére arról, hogy rendezzenek élő vitát a köztévében az EP-választáson listát állító pártok listavezetőinek. Az időhúzás oka az, hogy holnap jár le a Magyar által megszabott határidő, ami után tüntetne az MTVA épülete előtt.

A Magyar által a Facebookon ismertetett üzenet így hangzik:

“Tisztelt Magyar Péter!
Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről. Türelmét köszönjük! Tisztelettel: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.”Magyar május 9-én, a Tisza párt miskolci demonstrációján beszélt arról, hogy tüntetést szervez az MTVA épülete elé, ha 10 napon belül nem mondják meg, mikor szerveznek élő listavezetői vitát.

Az MTVA azóta jelezte, hogy dolgoznak a műsor megszervezésén.

„A két mondatból sem az nem derült ki, hogy mikor, hol és milyen feltételek mellett lenne a vita, sem az, hogy élőben adnák-e a beszélgetést. Két dolog viszont kiderült. Az, hogy a Rogánpress húzza az időt és az, hogy a nevét senki sem meri adni ehhez.” – kommentálta az MTVA mostani, írásos reakcióját Magyar a friss fb-posztjában.

A vitára Donáth Anna, Róna Péter, Dobrev Klára és Deutsch Tamás is elmenne, maga Magyar korábban arról posztolt, hogy a Tisza Párt csak élő adásban és főműsoridőben hajlandó elfogadni a meghívót és nem tartanák elfogadhatónak, ha egyszerre akarnák szerepeltetni mind a 11 listavezetőt, mivel szerinte „úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét”.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed