Varga Mihály több azonnali feladatot is kapott Orbán Viktortól

Az Orbán-kormány ismét emeli az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt idei keretét. Varga Mihály pénzügyminiszternek ezúttal 41 milliárd 26 millió 900 ezer forintot kell azonnal előteremtenie a kórházi adósságok konszolidálására. A kormány ugyanakkor visszavonta korábbi határozatát az állami egészségügyi intézményeket érintő hűtés- és fűtéskorszerűsítési beruházásokról.

Egy másik Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a nevelőszülői hálózatot működtető fenntartók – a nevelőszülőnél elhelyezett gyermekek ellátására – több mint 2 milliárd forintot kapjanak. A pénzügyminiszternek kell gondoskodnia arról, hogy a pénz a Rezsivédelmi Alapból azonnal rendelkezésre álljon.

A kormány döntött a Központi Maradványelszámolási Alapból történő és fejezetek közötti és fejezeten belüli
előirányzat-átcsoportosításról, a 2022. évi kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványok
felhasználásáról, kötelezettségvállalás engedélyezéséről. Varga Mihálynak 10-20 milliárdos tételeket kell azonnal átcsoportosítania.

A kormány áprilisban már megemelte az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt idei keretét. Varga Mihály pénzügyminiszternek akkor 63 milliárd 439 millió 700 ezer forintot kellett előteremtenie.

The post Varga Mihály több azonnali feladatot is kapott Orbán Viktortól first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed