Visszalépett a Fidesz polgármesterjelöltje, Mága Zoltán öccse az egyetlen induló Tiszabőn

Nem lesz polgármesterjelöltje a június 9-ei önkormányzati választáson a Fidesznek Tiszabőn – értesült a 24.hu.

A községben Bíró Zoltán alpolgármestert indította volna a Fidesz polgármesterjelöltként, ám a politikus szerdán visszalépett az indulástól, ami a Nemzeti Választási Iroda hivatalos honlapján is megjelent. A történtek miatt kerestük az alpolgármestert telefonon, ám nem tudtuk utolérni őt.

Bíró Zoltán visszalépésére azután került sor, hogy megírtuk, miként próbálta megakadályozni Tiszabő fideszes vezetése, hogy az önkormányzati választásra nyilvántartásba vegyék a kormánypárt riválisát, Novák Csaba független polgármesterjelöltet, aki az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Mága Zoltán hegedűművész testvére.

Novák (korábban Mága) Csaba polgármesterjelölt orvosi iratait egy névtelen bejelentő küldte el a választási bizottságnak, majd a fideszes polgármestere is Novák mentális állapotára hivatkozva próbálta volna meggátolni indulását a választáson. Novák ügyvédje lapunknak korábban megerősítette, valódi dokumentumokat juttattak el a helyi választási bizottságnak, több mint tíz évvel ezelőtti kezelőlapokat, amelyek különösen védett személyes adatok, és amelyekhez a kérelmező legálisan nem férhetett volna hozzá. Ezeket az iratokat arra használták volna fel, hogy ellehetetlenítsék Novák indulását a választáson.

Az ügy megjárta a helyi és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Választási Bizottságot, majd végül a Kúrián zárult, amely végül érdemi vizsgálat nélkül elutasította a fideszes polgármester arra irányuló kérelmét, hogy ne vegyék nyilvántartásba Novák Csabát. Így véglegessé vált, hogy Novák független polgármesterjelöltként indulhat az önkormányzati választáson.

Az orvosi dokumentumok felhasználása miatt Novák Csaba és ügyvédje feljelentést tett, mire a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Kapcsolódó
Mága Zoltán öccse Tiszabőn indul, a Fidesz korlátozott elmeállapotára hivatkozva gáncsolta volna jelöltségét
Névtelen bejelentő küldte el a polgármesterjelölt orvosi iratait a választási bizottságnak, majd a fideszes polgármester is a mentális állapotára hivatkozott a Kúria előtt.

The post Visszalépett a Fidesz polgármesterjelöltje, Mága Zoltán öccse az egyetlen induló Tiszabőn first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed