A bizonyíték ellenére Szijjártó kitart amellett, hogy kampányhazugság volt az orosz hackertámadás

A sajtótájékoztatóján Szijjártó Pétert nem beszélt arról, hogy korábban miért nevezte kampányhazugságnak az orosz titkosszolgálatok hackertámadását, aminek a bizonyítékával csütörtökön szembesítettük, de előtte a Telexnek az utcán, rendőrök mögül kiabálva sikerült ezt tőle megkérdeznie, és a külügyminiszter azt mondta: „Mert az volt.”

Szijjártó tehát beleállt a korábbi hazugságba, holott a Nemzetbiztonsági Szolgálat korábbi igazgatójának jelentése bizonyítja, hogy több orosz titkosszolgálat is sikerrel lopott adatokat a külügy informatikai rendszeréből.

Menczer Tamás is kampányhazugságnak nevezte annak idején az erről szóló hírt. Most az RTL Híradó kérdezte arról, hogy miért tagadták le az orosz hackertámadást, de a Fidesz kommunikációs igazgatója lényegében minden kérdésre azt mondta, hogy nemzetbiztonsági kérdésben minden esetben a magyar érdek szerint cselekednek.

Ugyan ezt „a konkrét ügytől is elvonatkoztatva” mondta, de abból két opció következik:

Azért tagadták le az orosz hackertámadást, mert ez volt a magyar érdeknek megfelelő. Mindig a magyar érdekeknek megfelelően cselekednek, kivéve ebben az esetben, amikor azt hazudták, hogy a megtörtént hackertámadás híre kampányhazugság.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed