A Spar újabb nagyvárosban csukja be boltját

Legutóbb januárban Budapesten, a IV. kerületi Külső Szilágyi úton zárt be egy Spar-üzlet. A hírek szerint ott nyitotta volna meg első hazai üzletét a Mere orosz diszkontlánc, ezt azonban a kiskereskedő a minap cáfolta.

Most Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelyén zárja be egyik üzletét a Spar Magyarország. A szóban forgó üzlet a Pelikán Bevásárlóközpont (ez frekventált része Szolnoknak, a buszpályaudvar is itt üzemel) földszintjén működött hosszú évek óta. Csakhogy pár napja a bejáratánál egy nagy méretű tábla fogadja a vásárlókat, amely szerint az áruház néhány napon belül, július 14-én vasárnap 14 órakor végleg bezár.

A 70 ezres nagyváros azonban nem marad Spar nélkül. A lánc további két üzletet is fenntart Szolnokon, és a városban Interspar is van.

A Világgazdaság a boltbezárás kapcsán megkereste a Spar Magyarországot. Maczelka Márk kommunikációs vezető válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Spar Magyarországnál üzleti gyakorlat az áruházak éves szintű eredményességi felülvizsgálata. Ebből fakadóan több olyan évük is volt már, amikor költségracionalizációs okokból üzleteket zártak be. „Az idén ez a felülvizsgálat azt mutatta, hogy a Szolnok, Ady Endre utca 15. szám alatt működő Spar szupermarket sajnálatos módon a jövőben sem működtethető eredményesen, aminek következtében ez az üzletegységünk 2024. július 14-én lesz utoljára nyitva – fogalmazott.

Szolnokon orosz Mere nyit a Spar helyén?

A Szol24 portál arról a pletykáról is beszámolt, hogy talán az orosz Mere készül boltot nyitni a jövő héttől üresen maradó üzlethelyiségben. A Pelikán üzemeltetője nem cáfolta és nem is erősítette meg ezt az információt. Jelenleg több érdeklődővel folynak tárgyalások, de még nem dőlt el, hogy milyen új élelmiszerüzlet nyílik a földszinten – reagáltak a felvetésre.

The post A Spar újabb nagyvárosban csukja be boltját first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed