Deutsch Tamásnak különösen jövedelmező mellékállása van

Hiába európai parlamenti képviselő Deutsch Tamás 2009 óta töretlenül, a budapesti ügyvédi praxisa is jól jövedelmez. Az EP-képviselő mellékjövedelmeiről szóló bevallását a hvg.hu túrta elő, ebből derül ki, hogy jól megy Deutsch Tamás egyéni ügyvédi irodája is.

Míg a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakra bruttó 1500 euró (kb. 585 ezer forint) havi jövedelmet tüntetett fel, addig ez mostanra 1,5 millió forintra emelkedett – írja a lap a dokumentumra hivatkozva. Ez azt is jelenti, hogy a Fidesz alapemberének van a második legnagyobb mellékjövedelme a magyar EP-képviselők közül.

Az EP-képviselők havi bruttó tiszteletdíja tavaly július óta 10075,18 euró. A tiszteletdíjat a Parlament költségvetéséből folyósítják, belőle uniós adót és biztosítási járulékokat vonnak le, az ezután maradó nettó tiszteletdíj 7853,89 euró, ami nagyjából havi 3 millió forintnak felel meg.

Erre jön még rá az a tizennyolc millió forint, amit Deutsch Tamás az Üllői úti ügyvédi praxisával évente keres.

Deutch Tamás akkor lett a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezető jelöltje, miután a listavezetőnek szánt korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit a kegyelmi botrány hatására februárban visszavonulni kényszerült a közélettől, amiért ellenjegyzésével támogatta a pedofil bűnelkövetőnek falazó K. Endre elnöki kegyelemben részesítését.

The post Deutsch Tamásnak különösen jövedelmező mellékállása van first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed