Ez lett az év fagylaltja 2024-ben

Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok – írta a Magyar Cukrász Ipartestület.

A Magyar Cukrász Ipartestület az Év Fagylaltja versenyét 2024. május 24-én rendezte meg Kecskeméten. A rendezvény célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, a fagylaltkészítő mesterek megismertetése a fogyasztókkal.

A résztvevő cukrászok a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit A rendezvényt ismét fesztivál jelleggel rendezték meg, melyet számos szakmai és gyermek program kísért a rendezvény sátorban és a színpadon egyaránt.

Az idei versenyen rekord számú, összesen 90 fagylaltkülönlegesség versengett a díjakért. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a vendéglátó Kecskemét Megyei Jogú Város tiszteletére egy új kategóriát is hirdettek: a „Sárgabarack fagylalt kategóriát”. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a Magyar Értéktárban kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” szeretnének népszerűsíteni.

Az Év fagylaltja verseny 2024. évi győztese a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel fantázianevű fagyi lett. A győztes finomságot Bergmann Nándor, A balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda mestercukrásza készítette.

A versenyfagylaltokat a helyszínre telepített fagylalt fagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítették el a versenyzők. A fagylaltokat és a korábbi évek díjnyertes fagylaltjait a rendezvény látogatói kedvezményesen kóstolhatták 500 forint/adag áron kapható kóstolójeggyel.

A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló Szakmai zsűri, Közönség zsűri és a Szakmai Szervezetek zsűrije értékelte.

Cikkünket a többi győztes fagylalttal folyamatosan frissítjük.

Kapcsolódó
Már kapható a Balaton fagyija, ennyibe kerül egy gombóc
Azt is mutatjuk, hogy hol lehet megkóstolni.

The post Ez lett az év fagylaltja 2024-ben first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed