Fekete arany lapul a magyar erdőkben: kész vagyont ér, ha találsz belőle egy darabot

A szarvasgomba igazi kuriózum, bár talán többen ismerik áráról, mint ízéről. Elterjedt tény, hogy több százezer forintba kerül kilója, viszont érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy ebből a gombából grammokra van szükség ételek elkészítéséhez, nem pedig kilókra. Az Agrárszektor Csorbainé Dr. Gógán Andrea szarvasgomba-termesztési szakértő segítségével annak járt utána, hogy miért kell ennyit fizetni ezért a gombáért, valamit annak is, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki gyűjteni és értékesíteni is szeretné. Mindemellett megtudták azt is, hogy egyre többen vágnak bele a termesztésébe, ugyanakkor nagyon jelentős mennyiség nem a hazai, hanem a külföldi piacokon landol az értékes termésnek.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed