„Hitetleneket” akart gyilkolni egy 14 éves lány Grazban

A grazi rendőrség letartóztatott egy 14 éves montenegrói lányt, aki késes terrortámadást akart elkövetni a belvárosban. A fiatalnál fegyvereket – baltát, kést – találtak és az Iszlám Állam propagandaanyagait, valamint a támadáshoz tervezett ruházatot is lefoglalt a rendőrség.

A terve az lett volna, hogy teljesen feketébe öltözve egy baltával és egy késsel annyi járókelőt öl meg, amennyit tud, a végén pedig magával is végez. A rendőrség szerint a célja az volt, hogy „hitetleneket” gyilkoljon.

A rendőrség chatek és a közösségi média megfigyelése révén bukkant a lányra, aki a tervéhez szükséges felszerelésről képeket küldött külföldre „hasonló gondolkodásúaknak”. Az első vizsgálat során kiderült, hogy az Iszlám Állam anyagai mellett számos harci és kivégzési videót is összegyűjtött. A lány az ügyvédje tanácsa ellenére sem tett beismerő vallomást kihallgatása során.

A grazi államügyész elrendelte a javítóintézetbe szállítását, és előzetes letartóztatásba helyezték újabb bűncselekmény elkövetésének és elrejtőzésnek a veszélye miatt.

(via Kronen Zeitung, Euronews)

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed