Ki nem találnád melyik NER-lovag üzemelteti a spanyol sztárséf új budapesti luxuséttermét

Az Elios-ügyből ismert Sájer Gábor tűnik fel a három Michelin-csillagos séf új étterme mögött. Tiborcz István üzlettársa az Alelí brandingjét a BDPST Konceptre bízta.

Mi történt? A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a három Michelin-csillagot szerzett Dani García. A spanyol sztárséf az olasz éttermét, az Alelí-t személyesen nyitotta meg május 15-én Budapest szívében, a Wekerle Sándor utcában.

A Dorothea Hotelről, aminek az aljában található a hely, nemrég a Forbes Magazin hasábjain is írtunk.

A gasztronómiai trendeket alakító Dani García önmagát az „ízek művészeként” határozza meg, aki hazája gasztronómiáját ötvözi a világ konyháinak hagyományaival és összetevőivel – szól a BDPST Koncept sajtóanyaga.

A látottak és hallottak alapján mind a hely, mint az ételek minősége kifogásolhatatlan.

Finom ételek, gyönyörű belső, jó hangulat.

Na de kié a hely? Az étterem adatkezelője az a Dorottya Étteremüzemeltető Zrt. (nem hagyva el a Dorottya utcát és Dorothea Hotelt), amelynek a tulajdonosa (a szintén a Várfok utca 12. 1. em. 3. ajtóba bejegyzett PEPPER CATERING Zrt.-n keresztül)

Sájer Gábor, aki már jól ismert a magyar nyilvánosságban.

Sájer Tiborcz István üzlettársa, 2012-16 között vezette az Elios Zrt.-t. A társaság tevékenységének ezen időszakát az OLAF Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálta és gyanúsnak találta.

A White Energy Kft. résztulajdonosaként jelentős napelemparkokkal rendelkezik Gyüre, Herend, Mezőberény, Keszü és Siklós településeken – derül ki a k-monitor adatbázisából.

Milyen helyei vannak még?

A nerhotel.hu a segítségünkre sietett:

Magyar Zene Háza kávézó A kávézót üzemeltető cég – ami Sájer Gábor és Kárpáti Péter György, valamint a Valton-Sec korábbi főtulajdonosának, Varga Lajosnak közös érdekeltsége – az állam szinte kizárólagos cateringpartnere.

Flava Kitchen & More A Tiborcz-féle BDPST Group 2021-ben vásárolta meg a Szabadság tér mellett elhelyezkedő 50 szobás butikhotelt, ami Verno House néven nyitott meg.

Emellett helyezkedik el a szintén Tiborcz-érdekeltségébe tartozó Flava Kitchen & More étterem is. Tulajdonosok:

Tiborcz István

Tóth Judit

Sájer Gábor

Illetve a Néprajzi Múzeum kávézó. Tulajdonosok:

Sájer Gábor

Kárpáti Péter György

The post Ki nem találnád melyik NER-lovag üzemelteti a spanyol sztárséf új budapesti luxuséttermét appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed