„Kissé megtépázottan, de élek” – 30 méteres szakadékba zuhant, sokkot kapott, mégis befejezte a Giro-szakaszt

Miközben a Giro világa az összetettben éllovas Tadej Pogacar újabb erődemonstráló győzelmét ünnepelte vasárnap, a 15. szakaszon történt egy súlyosnak látszó baleset is. Ahogy az Eurosport.hu kiszúrta, az Arkea belga versenyzője, Jenthe Biermans a Mortirolo utáni lejtmenetben óriásit bukott, 25-30 méter mély szakadékba zuhant, eltört egy csont a lábában, ő mégis visszaült a kerékpárjára és befejezte a szakaszt.

A baleset félelmet keltett a pelotonban, és a versenyző csapatok több tagja segítette ki Biermanst a helyzetből.

Elég súlyos esés volt, négy csapat tagjai is utánam jöttek, hogy megkeressenek, de nehezen találtak meg. 25-30 méterrel arrébb voltam a szakadékban

nyilatkozta.

Később elmesélte, hogyan élte át az esetet.

„Rosszul mértem fel egy lejtős ívet, amelynek az eredménye egy hatalmas bukás lett. Szerencsére egy cserjés részen kötöttem ki és lentebb a fák megállítottak” – magyarázta, hozzátéve, hogy rettenetesen félt, ugyanis mindene fájt és nem tudott megmozdulni.

„Szerencsére a versenyzőtársaim látták, hogy lehajtok az útról, így szóltak a stábjaiknak. Jöttek is megkeresni, elsőként Gianni Meersman, az Alpecin-Deceuninck igazgatója, és az Intermarché-Wanty néhány embere érkezett meg.”

Biermans azt mondta, sokkos állapotba került, mert azt hitte, eltört valamije.

Csak akkor lett jobban, amikor rájött, hogy képes mozgatni a lábát, a karját, a törzsét. Felsegítették, és amikor felállt, kért egy biciklit.

Nem akarták hagyni, hogy folytassam, de a csípőm, a hátam és az egyik lábam fájdalma ellenére az éreztem: kissé megtépázottan, de élek.

Végül háromnegyed órával a győztes Tadej Pogacar mögött ért célba, és ugyan a vizsgálatok szerint csak egy kisebb csont törött el a lábában, és nincs komolyabb sérülése – ráadásul folytatni is akarta a Girót –, végül a józan ész győzedelmeskedett, és kedden már nem állt rajthoz.

Jenthe Biermans ne prendra pas le départ de la 16ème étape du Giro d’Italia ce mardi, suite à sa chute survenue il y a deux jours.

Bon rétablissement Jenthe ! pic.twitter.com/isPqxyCNzb

— ARKEA-B&B HOTELS (@arkeabbhotels) May 21, 2024

The post „Kissé megtépázottan, de élek” – 30 méteres szakadékba zuhant, sokkot kapott, mégis befejezte a Giro-szakaszt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed