Le Marietta szétosztaná az uniós pénzeket, Toroczkai tiszteletlenségről beszélt

A vitán a megszólalás sorrendjét sorsolással döntötték el, ez határozza meg a nyitó- és záróbeszédet, tájékoztatott Gulyás.

A nyitóbeszédekkel kezdenek, a kérdés az: hogyan értékelik Magyarország 20 éves uniós tagságát?

Le Marietta az első. a Kutya Párt listavezetője elmondta, visszaszereznék az uniós pénzeket, amiket aztán szétosztanak, Robin Hood alapot indítanak, szét fogják osztani a kampány- és reklámpénzeket.

A momentumos Donáth Anna arról beszélt, elérték az elmúlt öt évben, hogy elzárják az uniós NER-pénzcsapokat, és hogy megremegjen és elkezdődjön összeomlani az Orbán-rendszer. Ezt úgy tették, hogy közben kiálltak a kisebbségek jogai mellett. Bebizonyították, hogy az EP-képviselőség valódi munkára alkalmas, ezért ő nem biankó csekkre kéri a felhatalmazást, folytatni szeretné az elkezdett munkát Brüsszelben.

Dobrev Klára következett, aki az ellenzék legnagyobb és legszervezettebb közösségének listavezetőjeként mutatkozott be. Ő nem fél a vitáktól, az, hogy Deutsch nem ment el, arra számított, az viszont meglepte, hogy Magyar nincs ott. Az erős Európa szerinte európai oktatást, egészségügyet és nyugdíjat kellene hogy jelentsen Magyarországon. Ha Európa megrendül, akkor abba Magyarország beleroppan, ezért olyan képviselők választására kér mindenkit, akik erősíteni szeretnék az EU-t, és nem gyengíteni azt.

Rendkívül elszomorító és tiszteletlenség a választópolgárokkal szemben, hogy két meghívott listavezető nem ment el a vitára, kezdte nyitóbeszédét Toroczkai László. A Mi Hazánk a megalapításakor rögzített, hogy kötelezővé tenné, hogy minden listavezető vegyen részt ilyen vitán, még a nem baráti médiához is. Az eddigi kampány szerinte hazugságról szól, június 9-én ugyanis nem lehet leváltani a Fideszt, azt majd 2026-ban kell.

The post Le Marietta szétosztaná az uniós pénzeket, Toroczkai tiszteletlenségről beszélt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed