Megverte a csak magyar játékosokkal felálló Paks a Fradit a kupadöntőben

A Puskás Arénában, 52 ezer néző előtt rendezett Magyar Kupa-döntőben a Paks legyőzte a toronymagas esélyes Ferencvárost.

A 36. percben a Fradi 11-est is kihagyott, Varga Barnabás büntetőjét Szappanos kiütötte, aztán hárította Traore próbálkozását is.

A 38. percben emberelőnybe került az FTC, a korábbi fradista Vécseit állította ki Berke. Ezt nem tudta kihasználni a Fradi, a 76. percben pedig az FTC-ből is kiállították Abenát.

Az FTC fölényben játszott, de igazán nagy helyezte nem volt, Szappanos magabiztos volt a kapuban. A hosszabbításban aztán egy szögletből gólt fejelt Papp.

A végén egy szögletnél a Fradi kapusa is felment fejelni, megszerezte a labdát a Paks, Haraszti pedig a kontrából az üres kapuba lőtt, ezzel lett 2-0.

A csak magyar játékosokból álló Paks története legnagyobb sikerét érte el, eddig két bajnoki ezüstérme volt, két éve pedig szintén eljutottak a kupadöntőbe, de a Fradi akkor simán, 3-0-ra nyert.

Ezzel az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet, míg a Konferencia-ligában a Fehérvár és a Puskás Akadémia indulhat majd a bajnokság alapján.

A mezőny legjobbja, Szappanos Péter 11-est is fogott.

Paks-Ferencváros 2–0

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Vécsei, Windecker (Szabó II. Bálint, 86., Mezei, 118.), Szabó J. – Hahn (Böde, 72.), Könyves (Balogh B., a szünetben, Haraszti, 120+1.). Vezetőedző: Bognár György
Ferencváros: Varga Á. – Botka, I. Cissé, Abena, Civic (C. Ramírez, 90+1.) – Maiga (Loncar, 59.), Ben Romdan (Kodro, 55.) – A. Traoré, Abu Fani, Marquinhos (Zachariassen, 82.) – Varga B. (Lisztes, 82., Szevikjan, 100.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gól: Papp (97.), Haraszti (120+2. perc)
Kiállítva: Vécsei (38.), ill. Abena (75.)

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed