Valaki marihuánát ültethetett a wisconsini Kapitólium tulipánkertjébe

Tucatnyi marihuánanövényt távolítottak el a kertészek a wisconsinii Kapitólium tulipánkertjéből, írja az AP News. Tatyana Warrick, az államigazgatási minisztérium szóvivője szerint a dolgozók eltávolították a növényeket, ám azt teljes bizonyossággal nem tudták megállapítani, hogy marihuánáról vagy sima kenderről van-e szó. Ez azért lényeges, mert csak a marihuánában található pszichoaktív vegyület. Arra a kérdésre nem felelt a szóvivő, hogy hogyan kerülhettek a növények a kormányhivatal kertjébe.

Másként nyilatkozott már a Wisconsin–Madison Egyetem botanikusa, Shelby Ellsion, aki a növények vizsgálata után megállapította, hogy marihuánáról van szó. Mivel több tucatnyi példányt találtak a kertben, valaki szándékosan ültethette oda őket. Szerinte túl sok volt belőle ahhoz, hogy mindez véletlen legyen.

A marihuána minden formájában illegális Wisconsin államban. Bár a közgyűlés egyes képviselői legutóbb benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely legalizálta volna a marihuána orvosi célú felhasználását, elegendő támogatás hiányában nem tárgyaltak a javaslatról.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed