Megvan a jogerős ítélet a csepregi horrorszülők ügyében, akik szándékosan éheztették halálra a kétéves kisfiukat

Megszületett a jogerős ítélet a csepregi horrorszülők ügyében, akik szándékosan éheztették halálra a kétéves gyermeküket A kisfiú gyakorlatilag elsorvadt, és mindössze nyolc kiló volt, amikor meghalt. A Győri Ítélőtábla egyetértett az ügyészség indítványával, és helybenhagyta az anya 18 és az apa 16 éves fegyházbüntetését. 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a házaspár az öt gyermekével élt, és az anya a hatodik gyermekkel volt várandós. A szülők lánccal bezárták éjszakára egy szobába az idősebb, kettő és öt év közötti négy gyermeküket. Egy 160 x 200 centis ágyon aludtak mindannyian, s reggelig nem engedték ki őket.

A szülők nem takarították rendesen a kicsik szobáját, emiatt az szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett. A 2019 nyarán, súlyos testi fogyatékossággal született kisfiukat gyakran ütötték, és legalább négy hónapon keresztül éheztették a halála előtt.

Gyakran az ágyról leesve, ruha nélkül töltötte a padlón az éjszakát. Előfordult, hogy az anya simán belerúgott a földön fekvő kisfiúba. A gyerek nem tudott önállóan enni, és szilárd táplálékot fogyasztani. Ennek ellenére hónapokig nem adtak neki megfelelő ételt.

A már ülni sem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, azonban szülei nem vitték el orvoshoz, aminek következtében néhány nap múlva meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt tízkor vették észre, hogy a gyerekük már nem él.

Kapcsolódó
Átverték a gyermekvédelmet a szülők, akik éheztették, verték kisgyereküket, aki aztán meg is halt
A szakemberek látogatása előtt a szülők kitakarítottak, kifestettek, a gyerekeket pedig elvitték óvodába.

A Szombathelyi Törvényszék februárban az anyát 18 év fegyházra, az apát 16 év fegyházra ítélte különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt. Az ítélettel megvonták mindkét szülői felügyeleti jogait, továbbá véglegesen eltiltották őket minden olyan foglalkozástól, amelynek során 18 év alatti nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végeznék.

A bíróság az ítéletben megállapította: a szülők fizikailag és érzelmileg is elhanyagolták a gyermeket, nem vitték orvoshoz, amikor bakteriális fertőzés miatt gennyes tüdőgyulladásban szenvedett, a kisfiú végletesen legyengült állapota hozzájárult a halálához. A törvényszék azt is kifejtette, hogy az emberölés bűncselekménye mulasztással is megvalósítható.
Az ölési szándékot pedig alátámasztotta az anya korábbi vallomása, amelyben az asszony azt mondta:

Elhatároztam, hogy nem törődöm vele, és tudtam, hogy ebbe bele fog halni.

A vádlottak és védőik fellebbeztek az ítélet ellen. A táblabíróság egyetértett a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával és helybenhagyta a kegyetlen pár büntetését.

The post Megvan a jogerős ítélet a csepregi horrorszülők ügyében, akik szándékosan éheztették halálra a kétéves kisfiukat first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed