Vihar pusztított Belgiumban, meghalt egy csecsemő

Pusztítást hozó vihar vonult végig Belgiumon kedd este óránként több mint száz kilométeres széllökésekkel. Brüsszelben egy csecsemőre rázuhant egy leszakadt faág, a két hónapos gyermek a helyszínen életét vesztette – írta az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió oldala.

Az országon végigvonuló, orkánerejű szelet heves esőzés kísérte. A felhőszakadás áradásokat okozott országszerte. A hömpölygő víz aluljárókat öntött el, fákat döntött ki, ágakat szakított le, jelentős közlekedési fennakadásokat okozott. Több utat és számos aluljárót lezártak a forgalom elől, a tömegközlekedés több vonalon megszakadt vagy akadozott. A közparkok legtöbbjét lezárták.

A tűzoltókat tucatnyi helyszínre riasztották országszerte. Egy bevásárlóközpont teteje beszakadt a kelet-flandriai Brakelben, két embert ki kellett menteni a romok alól – mondta Stefaan Devleeschouwer, a település polgármestere. Heffen településen a helyi templom tetőzetét teljes egészében elsöpörte a szél.

A pokoli időjárás különösen a belga fővárosban okozott jelentős károkat, a csecsemő is ott vesztette életét. A Brüsszel Uccle nevű városrészében található Wolvendael parkban bekövetkezett halálesetet Boris Dillies, a kerület polgármestere szerda reggel erősítette meg.

Elmondta, hogy a tragédia 16 óra után történt, noha a vihart csak 17 óra utánra várták. A park lezárását is ekkorra tervezték.

Az anya, aki gyermekével sétált a parkban, segítséget hívott, miután a hirtelen jött viharban rájuk szakadt az ág, de az időjárási viszonyok miatt a segítség megérkezése hosszabb ideig tartott. A közeli kórházban már nem tudták megmenteni a gyermek életét – közölte a polgármester az RTBF beszámolója szerint, amit az MTI szemlézett.

The post Vihar pusztított Belgiumban, meghalt egy csecsemő first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed