Kreatív konyha: zöldborsópaprikás kapros kölesgombóccal

Kállay Ildikó az Életkert blogban rendszeresen közöl egyedi és mennyeien finom recepteket. Ezúttal a zöldborsópaprikás kapros túrógombóc receptjét “fejlesztette” tovább, és készített zöldborsópaprikást kapros kölesgombóccal. Ahogy írta, isteni íze lett, a gombóc jól illett a paprikáshoz.

Recept

Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva kevés kókuszolajon megdinsztelünk. Teszünk bele néhány karika paprikát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és pirospaprikát teszünk bele.

Kevés vízzel felengedjük, beleöntjük a borsót és készre főzzük.

A gombócokhoz 1 csésze kölesre, 2,5 csésze vízre, 1  csokor kaporra, sóra és 2000 mg C-vitamin porra van szükség.

A kölest éjszakára beáztatjuk, másnap folyó víz alatt alaposan átmossuk és 2,5-szer annyi vízben picit megsózva megfőzzük.
Mikor kihűlt, összedolgozzuk, mixeljük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, 15 percig 200 fokos sütőben melegítjük, pici kérget kapjon.
Ezután a zöldborsó-paprikásba tesszük a golyókat, és kesutejföllel tálaltjuk a finomságot.

Kapcsolódó
Így készülhet főzés nélkül tökéletes vasárnapi menü
Főzés nélkül is készülhet gasztronómiai csoda.

The post Kreatív konyha: zöldborsópaprikás kapros kölesgombóccal first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed