Horváth Éva azt mondja, két és féléves fia előbb szólal meg angolul vagy indonézül, mint magyarul

Horváth Éva és családja szokás szerint hazatértek Baliról Magyarországra a nyári hónapokra. Az egykori szépségkirálynő ma a Reggeli vendége volt, ahol egyebek mellett arról is mesélt, hogy fiatalabbik fia, a lassan hároméves Alex főként angolul szeret beszélni, hiába használja otthon a család magyart.

Bármit mondasz neki magyarul vagy indonézül, ő angolul válaszol. De érti az indonézt is, néha beletesz indonéz kis szavakat, nagyon cuki

– mondta a műsorban Horváth, hozzátéve: a Magyarországon élő nagymamáknak gyakorlatilag szótárt kellett mellékelni a kisebbik unokájukhoz, hiszen nem beszélnek olyan jól angolul, pláne nem indonézül.

Nem beszéli a magyart, megérti. Vannak olyan szavak, amelyeket magyarul használ, például az anyát, de van, amikor mommynak mondja. (…) Érti, nem használja még most a magyart. De nyilván ott van a fejében, meg hát magyarul beszélünk hozzá. Nem tudom ezt befolyásolni. Ő azért még két és féléves múlt, most lesz három éves, úgyhogy ezt így még nem lehet beledöngölni, majd ez kialakul nála

– tette hozzá.

The post Horváth Éva azt mondja, két és féléves fia előbb szólal meg angolul vagy indonézül, mint magyarul first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed